A cégcsoport története

A gyökerek

A vállalat neve azonos a Svédország délkeleti részén található Gunnebo falu nevével, ahol 1764-ben Hans Hultman kovácsműhelyt alapított. A kezdetben kalapácsok, láncok és vasszegek előállításával foglalkozó kis vállalkozás gyorsan fejlődött és az 1800-as években már számos további gyártó üzemben folyt itt a termelés.

A modern kori Gunnebo

A hagyományos kovácsolást végző Gunnebo Mérnöki Irodát 1995-ben megvásárolja a már többféle tevékenységet folytató HIDEF nagyvállalat. A HIDEF továbbviszi a Gunnebo nevet és arról hoz döntést, hogy a továbbiakban Gunnebo AG névvel fémjelzett nagyvállalat teljes egészében a biztonsági üzletág felé fordul.

1995-2004

A Gunnebo AG tovább növekszik és számos biztonságtechnikai céget felvásárol világszerte.

Megszerzi többek között a francia tőzsdén bejegyzett Fichet-Bauche vállalatot, amely 1825-ig visszamenően páncélszekrények gyártásában szerzett jelentős tapasztalatot, valamint az Egyesült Királyságban, 1818-ban alapított és világszerte jól ismert Chubbsafes márkát.

 

2005

A Gunnebo Mérnöki Iroda kiválik a Gunnebo AB-ból, amely ekkor már 100 százalékban biztonságtechnikai megoldásokat ajánl ügyfeleinek.

2006-2008

A Gunnebo AB egy átfogó integrációt indít, melynek eredményeképpen a korábbi 12 év alatt felvásárolt vállalatok, márkanevek egy integrált cégcsoportba tömörűlnek. Az így létrejött Gunnebo Biztonságtechnikai Cégcsoport már komplex biztonsági megoldásokat képes nyújtani világszerte.

2010

Megalakul a Gunnebo China és Shanghai-ban iroda nyílik.

A cégcsoport felvásárolja az ausztrál páncélszekrény és készpénz-kezelési piac vezető nagyvállalatának, az API Security Holdings-nak biztonsági termékek üzletágát.

2011

A Gunnebo Biztonságtechnikai cégcsoport tovább növeli tulajdonhányadát a Gateway Security SA-val közösen Brazíliában, megteremtve ezzel a terjeszkedés lehetőségét Dél-Amerikában.

A Gunnebo Biztonságtechnikai cégcsoport létrehozza első gyárát Kínában. A Kunshan-ban működő egység a tömegközlekedés-metró üzletág számára gyárt biztonsági megoldásokat.

2012

A Gunnebo Malaysia, a cégcsoport 32. értékesítő vállalatként megkezdi működését.

A Gunnebo Biztonságtechnikai cégcsoport felvásárolja az USA bank- és állami szektor második legnagyobb széfbeszállítóját, a Hamilton Safe vállalatot.

2013

A Gunnebo Biztonságtechnikai cégcsoport felvásárolja a koreai beléptető kapuk piacát uraló ATG Entrance Corporation vállalat összes részvényét, majd megalapítja saját értékesítő vállalatát Dél-Koreában.

A cégcsoport tovább növekszik, és új képviseletek kezdik meg működésüket Thaiföldön és Mianmarban.